Meloun je vitamínová bomba
Hranice z melounových hranolek a kari kuřete |
Ingredience
- 4 kuřecí prsa bez kůže a kostí
- 1/3 šálku řepkového nebo slunečnicového oleje
- 3 stroužky rozmačkaného česneku
- 1 polévková lžíce najemno nastrouhaného zázvoru
- 1 polévková lžíce sojové omáčky
- 1 šálek nízktučné nebo sojové majonézy
- 1/2 čajové lžičky jemného kari (nebo dle chuti)
- 1/4 šálku nakládaných okurek
- 6 plátků bezpeckového melounu BOUQUET
- čerstvá petrželová nať na ozdobu
Příprava
Vložíme kuřecí prsa do uzavíratelného plastového sáčku spolu s olejem, česnekem, zázvorem a sojovou omáčkou. Dobře sáček uzavřeme a necháme kuře marinovat na 30 minut až 2 hodiny. Kuře grilujeme nebo osmažíme, dokud není měkké. Uchováme v teple. Smícháme dohromady majonézu, kari a nadrobno nakrájené naložené okurky. Meloun nakrájíme do tvaru větších hranolků. Naporcujeme kuře na plátky a naaranžujeme je na meloun. Lžičkou naservírujeme majonézovou omáčku na kuře. Posypeme trochou nakrájené petrželky.
předchozí další