Meloun je vitamínová bomba
Kachní stehna s melounem |
Ingredience
- 2 kachní stehna
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce sojové omáčky
- oregáno
- 20 vykrájených kuliček z bezpeckového melounu BOUQUET
Příprava
V nepřilnavé pánvi a bez oleje osmažíme na polovičním ohni kachní stehna. Nejdříve ze strany s kůží, cca 6 minut, kdy sléváme pryč tuk, který pouštějí, abychom dosáhli křupavé kůže. Slijeme všechen tuk, který stehna pustila, a otočíme je. Smažíme další cca 4 minuty z druhé strany. Přidáme med a sojovou omáčku. Vykrajujeme z melounové dužniny kuličky, které smažíme na pánvi cca 1 minutu. Vypneme plamen, necháme je odpočinout, aby stehna a meloun zkaramelizovaly v teple pánve. Servírujeme kuličky a stehno na talíř, ozdobíme oreganem. Ihned podáváme.
předchozí další