Meloun je vitamínová bomba

Osvěžující melounový dort

Osvěžující melounový dort

Ingredience

    Korpus:
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 50 g mletých mandlí
  • 350 g máslových sušenek

    Náplň:
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 250 g zakysané smetany
  • 140 g moučkového nebo třtinového cukru
  • 250 ml smetany ke šlehání 33%
  • želatinový ztužovač
  • 100 ml melounové šťávy

    Na ozdobu:
  • bezpeckový meloun Bouquet
  • dortová želatina

Postup

1. Máslové sušenky v mikrotenovém sáč¬ku rozdrtíme válečkem nebo paličkou na maso a promícháme s rozpuště¬ným máslem a mandlemi. Rozevírací formu o průměru 24 cm vyložíme pečícím papírem, naplníme smě¬sí a důkladně přimáčkneme. Necháme v lednici chladit.
2. Mezitím si připravíme náplň. Smetanu ke šlehání, tvaroh, zakysanou smetanu a cukr vyšleháme do hladkého krému, do kterého přimícháme želatinový ztužovač připravený dle návodu (jen místo vody použijeme melounovou šťávu). Touto náplní potřeme sušenkový základ. Dort necháme ztuhnout v ledničce.
3.Želatinu připravíme dle návodu. Dort ozdobíme vykrájenými kuličkami z Bouquet melounu. Následně zalijeme připravenou želatinou a celý dort necháme ztuhnout ideálně přes noc v ledničce.

Podáváme vychlazené a ozdobené snítkou meduňky.

předchozí další