Meloun je vitamínová bomba
Osvěžující melounový dort |
Ingredience
-
Korpus:
- 100 g rozpuštěného másla
- 50 g mletých mandlí
- 350 g máslových sušenek
- Náplň:
- 250 g polotučného tvarohu
- 250 g zakysané smetany
- 140 g moučkového nebo třtinového cukru
- 250 ml smetany ke šlehání 33%
- želatinový ztužovač
- 100 ml melounové šťávy
- Na ozdobu:
- bezpeckový meloun Bouquet
- dortová želatina
Postup
1. Máslové sušenky v mikrotenovém sáč¬ku rozdrtíme válečkem nebo paličkou na maso a promícháme s rozpuště¬ným máslem a mandlemi. Rozevírací formu o průměru 24 cm vyložíme pečícím papírem, naplníme smě¬sí a důkladně přimáčkneme. Necháme v lednici chladit.
2. Mezitím si připravíme náplň. Smetanu ke šlehání, tvaroh, zakysanou smetanu a cukr vyšleháme do hladkého krému, do kterého přimícháme želatinový ztužovač připravený dle návodu (jen místo vody použijeme melounovou šťávu). Touto náplní potřeme sušenkový základ. Dort necháme ztuhnout v ledničce.
3.Želatinu připravíme dle návodu. Dort ozdobíme vykrájenými kuličkami z Bouquet melounu. Následně zalijeme připravenou želatinou a celý dort necháme ztuhnout ideálně přes noc v ledničce.
Podáváme vychlazené a ozdobené snítkou meduňky.