Meloun je vitamínová bomba

Melounovo-zázvorový fizz

Melounový fizz

Ingredience

  • 1,5 kg melounu bez pecek, oloupaného
  • 90 g čerstvého zázvoru, oloupaného a jemně nastrouhaného
  • šťáva ze 2–3 citronů
  • šťáva ze 2–3 limetek
  • 100 g krupicového cukru
  • lístky máty a plátky pomeranče i s kůrou k podávání

Příprava

1. Přes jemné sítko vymačkejte ze zázvoru co nejvíc šťávy. Spolu se šťávou z obou citrusů a cukrem ji vlijte do kastrůlku s nepřilnavým povrchem a na mírném ohni zahřívejte, až se cukr rozpustí. Zvyšte plamen a přiveďte k varu. Odstavte, nechte zchladnout a přelijte do servírovací mísy.
2. V kuchyňském robotu rozmixujte melounovou dužninu a vlijte ji do mísy k citrusovozázvorovému základu. Přidejte kostky ledu, promíchejte a ozdobte lístky máty a pomerančovou kůrou a neste na stůl.

předchozí další