Meloun je vitamínová bomba

Kachní stehna s melounem

Kachní stehna s melounem

Ingredience

  • 2 kachní stehna
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • oregáno
  • 20 vykrájených kuliček z bezpeckového melounu BOUQUET

Příprava

V nepřilnavé pánvi a bez oleje osmažíme na polovičním ohni kachní stehna. Nejdříve ze strany s kůží, cca 6 minut, kdy sléváme pryč tuk, který pouštějí, abychom dosáhli křupavé kůže. Slijeme všechen tuk, který stehna pustila, a otočíme je. Smažíme další cca 4 minuty z druhé strany. Přidáme med a sojovou omáčku. Vykrajujeme z melounové dužniny kuličky, které smažíme na pánvi cca 1 minutu. Vypneme plamen, necháme je odpočinout, aby stehna a meloun zkaramelizovaly v teple pánve. Servírujeme kuličky a stehno na talíř, ozdobíme oreganem. Ihned podáváme.

předchozí další